🍪 Klanten beoordelen dapeppa met 9,7 / 10 🍪 gratis levering vanaf 30 euro 🍪 100% natuurlijke ingrediënten

10 Tips voor het bakken van oliebollen

10 tips: 'Hoe bak je de lekkerste Oliebollen?'

Tip 1: Lees de bakinstructies van de Oliebollenmix

Tip 2: Maak je eigen Oliebollen smaak

Naturel zijn ze al heel lekker, maar je kunt ook variëren met extra ingrediënten om de oliebollen helemaal naar je eigen smaak te maken.

Variaties voorbeelden voor Oliebollen:

  • Appelsnippers
  • Rozijnen of krenten (goed wellen, zie tip 3)
  • Cranberry's
  • Citroenrasp 10g.
  • Ananas stukjes
  • Kaneelpoeder (10 g.)
  • Sinaasappelrasp (10 g.)
  • Stem Gember samen met Appelstukjes
  • Niets is te gek. Gebruik je eigen fantasie.


Tip 3: 'Goed en lang wellen van de Rozijnen' klik hier voor alle tips voor het wellen van rozijnen

Laat de vulling (rozijnen, krenten) 10 minuten wellen en wrijf ze dan goed droog.

Ideaal gezien laat je ze een uur wellen, laat je ze daarna een dag drogen en bewaar je ze in de koelkast tot gebruik. Rozijnen die niet goed geweld zijn trekken vocht uit de Oliebol en dan worden de bollen droog.

Tip 4: Juiste temperatuur om Oliebollen in te bakken

180 graden Celsius.

Tip 5: Beste olie om Oliebollen in te bakken

Slaolie of zonnebloemolie werk het beste. Arachideolie is ook een mogelijkheid. Bak niet in frituurvet of olijfolie.

Tip 6: Gebruik een IJs schep om bollen te scheppen

Voor het in de olie laten glijden van het beslag kun je een vochtige juslepel gebruiken of een ijsschep, die je af en toe omspoelt in water. Als je beslag goed is, zullen de bollen vanzelf omdraaien. Vaak kun je het lot een handje helpen en de bollen na enkele minuten met een vorkje draaien.

Tip 7: Oliebollen beslag doorroeren

Voor het bakken (na het rijzen) even het beslag doorroeren. Als het teveel is gerezen, wordt het beslag te luchtig = vet.

Tip 8: Gebruik een grote kom

Maak niet de fout om in een te kleine kom het beslag te maken. Voor slechts een paar €'s koop je een plastic afwasteiltje bij bijvoorbeeld de Blokker. Rijst het niet de pan uit!

Tip 9: Proeven

En vooral: vaak proeven tijdens het bakken!!! Dan weet je zeker of ze lekker genoeg worden!

Tip 10: Maak er wat van :)

Eet eerst zelf rustig een Oliebol. Leg de Oliebollen op een mooie schaal, strooi er wat poedersuiker overheen en wandel dan met je mooiste glimlach de kamer binnen en zeg vol trots "Zelf gebakken!"

Oliekoeken informatie

 

Lees hier meer over Oliebollen (Wiki)