Om aan de uitgangspunten van een nieuwe klant, het SmaakWarenhuis in Breda te kunnen voldoen met mijn ‘Doe het lekker zelf’ Potten, moest ik een vervanger vinden voor de chocolade. Cacao groeit nu eenmaal niet in de Lage Landen.
Rachel en Roos hadden in het weekend de potten al helemaal gevuld. Alleen de bovenste laag met walnoten hoefde er nog maar in. Ik had een proffesionele walnotenkraker gekocht en ik was er klaar voor om die nootjes te kraken. Twee avonden voor de TV met een bak walnoten op schoot leverde precies 450 gr gepelde walnoten op. Iets meer dan 10% dus.
Terwijl ik de dag voor de levering speculaas aan het bakken was belde vriend Jan Paul van Woensel op. Hij vroeg: Kan ik zo drie van die koekjesmix potten bij je komen ophalen? Want een collega van mij wil ze graag hebben. Natuurlijk, kom maar langs. Om half 6 stond Jan Paul nog strak in zijn pak, na een dag werken bij KPMG bij mij in de keuken. “Nu we toch aan het kletsen zijn, zou je misschien ondertussen even mee willen helpen om deze grappige nootjes te kraken?” Ja hoor, geen probleem zei Jan Paul. Ik heb tot half negen de tijd en hij trok zijn jasje al uit. Geweldig!
Nadat we samen 3 uur gekraakt hadden, was er nog maar een kwart van de 12 kilo gedaan. Met de opmerking van de kweker nog in mijn hoofd “ze zijn zo gepeld”, concludeerde we beide toch dat het wel nachtwerk voor me zou worden. Als ik het al zou redden in mijn eentje. Om half 10 in de ochtend moesten de potten in Breda zijn.
De potten waren mooi op tijd in Breda en ze zagen er super uit. De goudgele walnoten straalde in de spotlights van het Smaakwarenhuis. Na twee uurtjes kreeg ik een sms’je van Sandra van het Smaakwarenhuis. “De eerste 20 potten zijn al verkocht!”. Uiteindelijk waren alle 75 potten binnen een dag weg! Of ik nog 75 potten kon komen brengen? Natuurlijk…