Mis je ook de typisch Oostenrijkse Kaiserschmarrn nu je niet op wintersport kunt? Hier een heerlijk Kaiserschmarrn recept dat je makkelijk zelf maakt.

Voor de ultieme sfeer:

Schenk een grote pul bier in, zet je skibril op en start de playlist van spotify.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2 eieren * 120 gr. bloem
  • 2 el suiker * 60 gr. boter
  • 250 ml melk *poedersuiker ter garnering

Aan de slag:

  • Splits de eieren en meng de dooiers samen met de suiker en een snuf zout tot een stroperig mengsel.
  • Voeg de melk en de bloem toe aan het mengsel. Meng dit met een mixer tot een glad beslag.
  • Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom en spatel deze vervolgens voorzichtig door het beslag.
  • Smelt ondertussen de boter.
  • Doe de helft van de gesmolten boter in een koekenpan op laag vuur en doe het beslag hierbij. Doe de deksel op de pan en laat dit ongeveer 2 minuten staan.
  • Keer de “pannenkoek” om en bak deze nogmaals 2 minuten met de deksel erop.
  • Scheur de pannenkoek met twee vorken in onregelmatige stukken, voeg de resterende gesmolten boter toe en bak de Kaiserschmarrn nog 1 minuut waarbij je regelmatig omschept.

Tip: strooi alvast wat poedersuiker over de Kaiserschmarrn en laat dit met de boter een beetje karameliseren…

  • Serveer de Kaiserschmarrn met Poedersuiker on top!

Ook lekker met rode jam of appelmoes.

Maak je apres ski party kompleet met bierbrood

Servus!