Mis je ook de typisch Oostenrijkse Kaiserschmarrn nu je niet op wintersport kunt? Hier een heerlijk Kaiserschmarrn recept dat je makkelijk zelf maakt.
Voor de ultieme sfeer:
Schenk een grote pul bier in, zet je skibril op en start de playlist van spotify.
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 2 eieren * 120 gr. bloem
- 2 el suiker * 60 gr. boter
- 250 ml melk *poedersuiker ter garnering
Aan de slag:
- Splits de eieren en meng de dooiers samen met de suiker en een snuf zout tot een stroperig mengsel.
- Voeg de melk en de bloem toe aan het mengsel. Meng dit met een mixer tot een glad beslag.
- Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom en spatel deze vervolgens voorzichtig door het beslag.
- Smelt ondertussen de boter.
- Doe de helft van de gesmolten boter in een koekenpan op laag vuur en doe het beslag hierbij. Doe de deksel op de pan en laat dit ongeveer 2 minuten staan.
- Keer de “pannenkoek” om en bak deze nogmaals 2 minuten met de deksel erop.
- Scheur de pannenkoek met twee vorken in onregelmatige stukken, voeg de resterende gesmolten boter toe en bak de Kaiserschmarrn nog 1 minuut waarbij je regelmatig omschept.
Tip: strooi alvast wat poedersuiker over de Kaiserschmarrn en laat dit met de boter een beetje karameliseren…
- Serveer de Kaiserschmarrn met Poedersuiker on top!
Ook lekker met rode jam of appelmoes.
Maak je apres ski party kompleet met bierbrood
Servus!