Wie is dapeppa?

Dapeppa is een jong bedrijf waar mensen werken die helemaal gek zijn van lekker eten. We vinden het extreem leuk om nieuwe producten te bedenken en al kokend en bakkend doen we dat dan ook vanaf het begin in 2011.

We willen je met onze producten helpen bij de speciale momenten in het leven waar je net even wat extra je best doet om iets lekkers te serveren. Wij zorgen voor de allerbeste ingrediënten, het gemak en de werkwijze. Jij hoeft dan alleen nog maar het leuke werk te doen zodat je, zonder dat het veel tijd kost vol kunt genieten van je eigen creaties.

We zijn bekend geworden met onze koekjespotten waarmee je zelf eenvoudig de allerlekkerste koekjes kunt bakken. Al snel volgde de Peppanoten, de meest verrukkelijke kruidnootjes. We haalde het Zuid Afrikaanse bierbrood naar Nederland en paste het zo aan, dat je alleen nog maar je favoriete bier hoeft toe te voegen om te kunnen genieten van dit borrelbrood. We wonnen een prijs met de Hartige Koekjes, perfecte combinatie bij wijn of bier.

Speciaal om iemand te laten weten dat je aan ze denkt hebben we leuke en lekkere cadeautjes door de brievenbus bedacht.

Het uitgangspunt voor al onze producten blijft dat we goede en eerlijke ingrediënten gebruiken, ze het je zo gemakkelijk mogelijk maken om zorgeloos zelf in de keuken aan de slag te gaan en je er het liefst ook een beetje vrolijk van wordt.

de Kernwaarden van dapeppa

Dapeppa houdt van mensen, verrassingen en eten. In welke kleur, vorm of smaak dan ook! Iedereen is uniek, net zoals onze producten. Deze producten bedenken we zelf en worden uitsluitend door vrolijke mensen gemaakt.

waarden van dapeppa

Waar komen onze producten vandaan?

Waar komen onze producten vandaan?

We maken onze producten uitsluitend met hoogwaardige ingrediënten waarvan de herkomst bekend is. Onze voorkeur gaat uit naar biologische producten die gemaakt zijn door mensen die we kunnen ontmoeten.

Dit betekend dat we er, het liefst heen moeten kunnen fietsen.

Al vanaf de allereerste dag halen we ons bloem bijvoorbeeld bij molenaar Jos van Korenmolen de Zandhaas uit Santpoort Noord.

Jos & Dennis in de molen

Hoe en waar worden onze producten gemaakt?

Onze producten (zoals de koekjespotten) worden volledig met de hand en een paar hulpmiddelen gemaakt. We zorgen ervoor dat iedere pot met zorg en aandacht gevuld word. De ingrediënten worden afgewogen en daarna in de potten gedaan.

We zijn er van overtuigd dat je kunt zien en proeven dat dapeppa’s koekjespotten met aandacht zijn gevuld door vrolijke mensen.

In het eerste jaar werden alle potten gevuld door Dennis en vele gast koekenbakkers (vrienden). Totdat het moment kwam dat de vraag groter werd en we extra hulp moesten zoeken. Zo werken we sinds eind 2012 samen met diverse Sociale Werkvoorzieningen.

Anouk aan het werk met dapeppa

Anouk vult een zakje met bierbrood

Anouk aan het werk met dapeppa

Michel aan het werk

Anouk aan het werk met dapeppa

Jan & Jannie laten het resultaat zien

Het begin

Het begin

Lonneke en Pep

Dapeppa’s zusje en Pep onderweg naar de eerste markt op 28 augustus 2011

Tussen de eerste keer dat ik dacht ‘ik ga koekjes verkopen’ en het moment dat dapeppa ingeschreven werd in het handelsregister, zitten precies 8 maanden. Deze maanden zaten vol onderzoek naar trends en ontwikkelingen, uitzoeken wat er bij het starten van een bedrijf komt kijken en veel praten met mensen. Mijn doelgroep leren kennen en vooral heel veel koekjes bakken en proeven.

Hoe langer ik er mee bezig was, hoe meer ideeën ik kreeg en hoe meer de behoefte ontstond om te starten. Ik heb er uiteindelijk voor gekozen om op de markt te starten. Niet zomaar een willekeurige markt maar eentje die bij dapeppa past. Het is de gezellige Pure Markt in Amsterdam geworden. Hier sta ik met een kraam om de bezoekers kennis te laten maken met mijn producten. Zondag 28 augustus 2011 was de eerste keer en dat was best spannend. Het weer zat een beetje tegen maar het idee om nu echt begonnen te zijn was geweldig!

Dennis

Op 10 augustus 2011 om 13:30 is dapeppa koekjes door Dennis ingeschreven in het handelsregister van de KvK te Amsterdam.

dapeppa in zijn kleine keukenIn het begin bakte dapeppa vanuit zijn eigen kleine keukentje. Alle experimenten werden daar gedaan en de buren stonden regelmatig aan de deur te kloppen. “Wat ruikt er hier toch zo lekker?”

Al gauw kon dapeppa gebruik maken van de keuken van zijn goede vriend Jeffrey Schoeman. Jeffrey was destijds eigenaar van het restaurant Korianders in Rhenen. Op maandag en dinsdag was het restaurant echter gesloten en mocht er van de professioneel uitgeruste keuken gebruik gemaakt worden. Jeffrey Schoeman staat nog steeds bij in het ontwikkelen van de ideeën en recepten.

De afstand Rhenen – Amsterdam zorgde ervoor dat in december 2011 een locatie in de buurt van Amsterdam gezocht werd. Vanaf dat moment was de dapeppa’s koekjesbakkerij gevestigd in Amstelveen.

Na 8 jaar met veel plezier in Amstelveen gebakt te hebben is dapeppa in maart 2020 naar Amsterdam verhuist. Onze DaOffice staat aan de Anthony Fokkerweg.

Waar komt toch de naam dapeppa vandaan?

(Dennis geeft antwoord)

Van te voren had ik niet gedacht dat het uitzoeken van een geschikte bedrijfsnaam zo moeilijk zou zijn. Een ding wist ik zeker; het nieuwe koekjesbedrijf wou ik niet naar mezelf vernoemen. ‘Dennis koekjes’ mocht het dus zeker niet worden.

Mijn beste vrienden noemen mij al vele jaren Pepsi, Peppa of Dapeppa en voor de gein werd ook een keer de opmerking gemaakt: “waarom noem je het niet Peppa koekjes?” Dit klonk eigenlijk best leuk en de keuze viel uiteindelijk op dapeppa koekjes. Vanaf dat moment, klopte dit volkomen en werd iedere andere naam ondenkbaar.

Mijn vrienden liggen nog steeds in een deuk als ze het horen, maar ik ben er tevreden mee want het is niet Dennis koekjes geworden en toch ook een beetje wel…

Het wezentje dat ons logo is geworden

Dapeppa is eigenwijs, houdt van ludieke initiatieven en zoekt naar vernieuwing. Dapeppa probeert origineel qua aanpak & smaak te zijn. Dit moest het logo ook uitstralen. Diverse moodboards werden gemaakt maar uiteindelijk botste ik tegen een figuurtje aan die ik direct herkende als dapeppa en dacht: dat is hem!

Gelukkig werden de creator van het wezentje en ik het snel eens over de rechten. Het was toevallig mijn vader.

De originele tekening van dapeppa.

Logo nu

Door de samenwerking met de geweldige mensen van brum design, leeft dapeppa en komt hij in allerlei gedaantes en kleuren voor. Als je niet beter wist zou het een mens kunnen zijn.

de vele gedaantes van dapeppa