originele dapeppa logo

Waar komt toch de naam dapeppa vandaan?

(Dennis geeft antwoord)

Van te voren had ik niet gedacht dat het uitzoeken van een geschikte bedrijfsnaam zo moeilijk zou zijn. Een ding wist ik zeker; het nieuwe koekjesbedrijf wou ik niet naar mezelf vernoemen. ‘Dennis koekjes’ mocht het dus zeker niet worden.

Mijn beste vrienden noemen mij al vele jaren Pepsi, Peppa of Dapeppa en voor de gein werd ook een keer de opmerking gemaakt: “waarom noem je het niet Peppa koekjes?” Dit klonk eigenlijk best leuk en de keuze viel uiteindelijk op dapeppa koekjes. Vanaf dat moment, klopte dit volkomen en werd iedere andere naam ondenkbaar.

Mijn vrienden liggen nog steeds in een deuk als ze het horen, maar ik ben er tevreden mee want het is niet Dennis koekjes geworden en toch ook een beetje wel…

Het wezentje dat ons logo is geworden

Dapeppa is eigenwijs, houdt van ludieke initiatieven en zoekt naar vernieuwing. Dapeppa probeert origineel qua aanpak & smaak te zijn. Dit moest het logo ook uitstralen. Diverse moodboards werden gemaakt maar uiteindelijk botste ik tegen een figuurtje aan die ik direct herkende als dapeppa en dacht: dat is hem!

Gelukkig werden de creator van het wezentje en ik het snel eens over de rechten. Het was toevallig mijn vader.

Originele tekening van dapeppa

Logo nu

Door de samenwerking met de geweldige mensen van brum design, leeft dapeppa en komt hij in allerlei gedaantes en kleuren voor. Als je niet beter wist zou het een mens kunnen zijn.
dapeppa familie